Liposculptură

LIPOSCULPTURĂ

Adresată bărbaților sau femeilor care nu au slăbit uniform, liposculptura este o tehnică avansată de liposucție, utilizată în mod deosebit pentru îndepărtarea unor cantități mai mici de grăsime, fiind legată de remodelarea corporala mai subtilă. Acest procedeu vă va ajuta să vă definiți silueta prin înlăturarea acelor zone de grăsime greu de eliminat prin dietă sau sport, permițându-vă să obțineți o siluetă de invidiat. Cel mai frecvent solicitată este liposculptura la nivelul feței și al gâtului.

 

În ce zone ale corpului se utilizează?

Abdomen – Partea superioară a coapselor – Spate – Partea superioară a brațelor- Bărbie – Genunchi – Gambe

 

Ce presupune procedura?

  • Veți avea nevoie de anestezie locală și, eventual, sedare.
  • Liposculptura este un procedeu mini-invaziv.
  • Prin intermediul unei canule foarte înguste (aproximativ 2 mm) se introduce o substanță care conține soluție salină, anestezic local, adrenalină și bicarbonat de sodiu la nivelul zonelor vizate. Cu fiecare înaintare a canulei se face aspirarea grăsimii, nedistrugând țesuturile. Pacienții sunt rugați să își modifice poziția pe parcursul intervenției.

 

Ce riscuri are liposculptura?

Complicațiile sunt rare și, de obicei, minore: hematom, serom, modificări temporare a sensibilității tegumentare, mici denivelări ale pielii.

 

Ce presupune recuperarea?

  • Veți putea părăsi clinica la aproximativ o oră după intervenție. Nu aveți nevoie de spitalizare.
  • Durerile depind de sensibilitatea individuală, însă, în general e vorba de dureri tolerabile.

 

Ce rezultate sunt de așteptat?

Procedura are rezultate în general foarte bune, însă nu există garanții. În unele situații (rare) este posibil nevoie de o nouă intervenție.