Lipofilling Chirurgia siluetei

LIPOFILLING SILUETĂ

Chirurgii plasticieni au constatat că grăsimea extrasă în timpul lipoaspirației/liposucției poate fi reinjectată în zonele care au nevoie de filler (să fie umplute). Astfel, au început să fie utilizate microcanule fine pentru transferul de grăsime proprie din zone bogate în țesut adipos (abdomen, coapse etc.) în regiunea șanțurilor din jurul gurii și al nasului, a cearcănelor, a bărbiei, a pomeților, a tâmplelor, a mâinilor, a feselor, a gambelor, a labiilor mari etc. În fapt, tehnica lipofilling se adresează tuturor zonelor faciale sau corporale care au nevoie de surplus de volum, de îmbunătățire structurală, regenerare.

Este o procedură care are rezultate naturale, elimină riscul de alergie sau respingere a unor fillere non self, disconfortul este redus la minimum. Datorită compoziției sale speciale bogate în celule regenerante,  transplantul de grăsime proprie nu numai că remodelează dând volum, însă aduce o schimbare de structură și calitate a pielii în zonele tratate.

Lipofilling-ul se practică pentru:

 • corectarea cicatricelor depresive rezultate în urma aspirației, a traumatismelor, a radioterapiei, a arsurilor termice sau chimice.
 • corectarea conturului sânilor după operații de mărire a sânilor la paciente foarte slabe
 • augmentarea zonei fesiere (lifting brazilian)
 • liposculptura în orice zona a corpului
 • rejuvenarea gâtului, decolteului și a mâinilor eventual împreună cu o altă procedură
 • umplerea și netezirea de riduri
 • ca alternativă la acidul hialuronic pentru mărirea buzelor sau a pomeților

De obicei, chirurgii practică umplerea în exces a zonelor respective, în cazul în care pacientul agreează, știut fiind că 40-60% din grăsimea transplantată se va resorbi în timp de câteva luni. O altă variantă este de a repeta procedura după 6 luni pentru a obține un rezultat cât mai apropiat de cel dorit.

Cum decurge intervenția?

Veți avea nevoie de anestezie locală sau generală, în funcție de suprafața de tratat. Vom discuta de la bun început aceste date.

Transplantul țesutului adipos aspirat este realizat în trei faze:

 • Extragerea țesutului adipos din zona donatoare
 • Purificarea grăsimii aspirate prin centrifugare
 • Reinjectarea grăsimii printr-o tehnică de reimplantare tridimensională

Ce riscuri are intervenția?

Riscurile lipofillingului sunt cele ale oricărei intervenții chirurgicale (infecție, hematom) împreună cu alte riscuri specifice: resorbție în cantitate semnificativă, embolii grăsoase sau tromboembolii, asimetrii, neregularități, chisturi uleioase, fibroze, macrocalcificări. Injectarea de țesut adipos într-o tumoră malignă poate accelera evoluția acesteia. Vom discuta toate aceste informații în funcție de profilul dumneavoastră și vă voi oferi toate indicațiile suplimentare necesare.

Rețineți!

 • Lipofillingul poate fi repetat dacă este necesar și este efectuat în mod normal, după 3 sau 6 luni de la prima procedură.
 • Dacă vă veți îngrășa, țesutul adipos grefat va lua în volum la fel ca oricare alt țesut adipos din corp, iar dacă veți slăbi și acesta se va subția.
 • Pentru un rezultat estetic superior, lipofillingul poate fi asociat diverselor proceduri (LASER, PRP). În urma consultului, vom decide împreună planul de ideal de tratament și asocierea optimă a intervențiilor estetice.