Lipofilling chirurgia sânului

LIPOFILLING (SÂNI)

Utilizarea grăsimii proprii pentru mărirea sânilor reprezintă o alternativă la implanturile mamare. Această modalitate de augmentare este folosită mai ales pentru femeile care doresc o modificare relativ mică de volum a sânilor și preferă rezultatele cât mai naturale. Pe lângă obținerea dimensiunii dorite a sânilor, un alt beneficiu major este eliminarea prin lipoaspirație/ liposucție a excesului de grăsime din alte zone ale corpului în cadrul aceleiași ședințe de tratament. Grăsimea proprie este perfect tolerată de propriul organism, neexistând riscul de respingere sau de a dezvolta reacții adverse. De altfel, se poate utiliza expandarea tisulară preoperatoriu (6-8 săptămâni) pentru a crește cantitatea de grăsime “acceptată” de organism într-o ședință de lipofilling.

 

În ce constă intervenția propriu-zisă?

  • Prin lipoaspirație, se extrage grăsime din alte părți ale corpului (abdomen, coapse, fese) și se injectează în sâni, după prelucrare și concentrare prin centrifugare.
  • Dacă aveți deja o intervenție de mărire de sâni și nu sunteți mulțumită de anumite zone, depresiunile de la nivelul pielii pot fi corectate prin lipofilling.
  • Intervențiile cu grad de complexitate redus se realizează cu anestezie locală. Dacă este vorba de extragerea unei cantități mai mari de grăsime, din mai multe zone ale corpului, se va face anestezie intravenoasă.

 

Care sunt riscurile acestei intervenții?

Riscurile asociate acestei intervenții sunt legate de apariția unor chisturi, infecție, microcalcifiere, necroza celulelor grase, posibilitatea ca o parte dintre celulele grase transferate migreze din zona unde au fost plasate. Vom discuta pe larg toate aceste riscuri care sunt comune acestui tip de operație.

 

Rețineți!

După evaluarea stării dumneavoastră de sănătate și după discuția asupra obiectivelor pe care le aveți, voi decide ce tip de intervenție este potrivit pentru dumneavoastră. Dincolo de estetică, cel mai important lucru este starea dumneavoastră de sănătate!