Lipofilling chirurgia organelor genitale

LIPOFILLING ORGANE GENITALE

Lipofillingul (Fat Grafting) reprezintă procedura chirurgicală minim invazivă de transfer de grăsime proprie (după liposucție/lipoaspirație și procesare) pentru a corecta denivelări/diformități rezultate în urma unor malformații congenitale sau predispoziții genetice, traumatisme, accidente, intervenții chirurgicale sau fenomenul firesc de îmbătrânire. În cazul augmentării labiilor mari prin lipofilling, procedura este efectuată în principal cu scop estetic. Lipofilling-ul produce un efect de tonifiere la nivelul organelor genitale externe, însă în principal, redă un aspect plin, natural și întinerit al vulvei. Pielea labiilor capătă un aspect hidratat, neted, cu textură mai bună.

Cum decurge recuperarea?

  • În primele 4 săptămâni labiile arată mari și umflate, apoi ele se dezumflă treptat.
  • Grăsimea injectată este absorbită parțial în primele 3 luni după injectare, după care aspectul se stabilizează.
  • După procedură, contactul sexual poate fi reluat la 4-6 săptămâni.

Ce riscuri are procedura?

Riscurile lipofillingului sunt cele ale oricărei intervenții chirurgicale (infecție, hematom) împreună cu alte riscuri specifice: resorbție în cantitate semnificativă, embolii grăsoase sau tromboembolii, asimetrii, neregularități, chisturi uleioase, fibroze, macrocalcificări. Injectarea de țesut adipos într-o tumoră malignă poate accelera evoluția acesteia. Uneori, este nevoie de repetarea intervenției. Vom discuta în funcție de profilul dumneavoastră toate aceste informații și vă voi oferi toate indicațiile suplimentare necesare.

Rețineți!

  • Din totalul grăsimii injectate, pe termen lung rămâne aproximativ 40-60 % care va persista permanent.
  • Un rezultat satisfăcător este obținut într-una sau mai multe ședințe.
  • Grăsimea proprie este perfect tolerată de propriul organism, neexistând riscul de respingere sau de a dezvolta reacții adverse.