Lifting brațe coapse

ARM LIFT (BRAHIOPLASTIE)

Brahioplastia/Arm Lift este intervenția prin care brațele dumneavoastră își pot recăpătă aspectul suplu și armonios.  Prin această procedură se elimină practic excesul de piele care atârnă atunci când brațul este ridicat în lateral. Indiferent de factorii care au făcut ca pielea să își piardă fermitatea și elasticitatea (îmbătrânirea, variațiile de greutate, sarcina sau moștenirea genetică), prin arm lift forma  brațului este redefinită și depozitele de grăsime sunt îndepărtate.

 

Ce presupune această operație pentru dumneavoastră?

 • Anestezie generală sau sedare intravenoasă.
 • La externare, veți primi instrucțiuni specifice cu privire la pansamente, bandaje de compresie, la tubul de dren și poziția de ședere în pat. Veți fi de asemenea informați în legătură cu medicația și cu controalele postoperatorii necesare.
 • Pentru buna reușită a intervenției, trebuie să aveți în vedere ca, până la vindecare, cicatricea să nu fie supusă unor forțe excesive, abraziunii, umflării.

 

Când apar rezultatele?
Rezultatele unei astfel de intervenții sunt bune și vizibile imediat.

 

Rezultatele sunt pe viață?

Rezultatele sunt de lungă durată dacă vă mențineți greutatea și forma fizică. Uneori însă, este nevoie însă de o intervenție de revizuire.

 

Rețineți!

 • În general, pentru o astfel de intervenție pot opta adulții care au o greutate stabilă corespunzătoare înălțimii/vârstei/sexului și care au o laxitate (mobilitate) semnificativă la nivelul pielii brațului. Este vorba de persoane nefumătoare cu o stare generală de sănătate bună, nefumătoare, fără afecțiuni cu risc.
 • Atenție mare și la așteptările privitoare la brahioplastie – este bine ca ele să fie cât se poate de realiste! Vom discuta înainte de intervenție toate detaliile care vă sunt necesare.

 

LIFTING DE COAPSE

Liftingul de coapse din chirurgia plastică este o intervenție prin care coapsele sunt remodelate prin reducerea excesului de piele și grăsime.

 

Ce trebuie să aveți în vedere înainte de operație?

 • Liftingul de coapse se poate realiza atunci când există un exces de piele în interiorul coapsei (medial) sau în zona laterală a coapsei.
 • Este de dorit să aveți o greutate stabilă corespunzătoare înălțimii/vârstei/sexului și o stare generală de sănătate bună.
 • Daca sunteti fumător/fumătoare, e nevoie să întrerupeți fumatul cu o lună înainte de intervenția chirurgicală și să nu fumați o lună sau două după operație.
 • Vă recomand să vă construiți singuri sau cu ajutor profesionist un program de viață sănătos, care să includă alimentație adecvată și sport. Chirurgia poate face “minuni” numai în măsura în care pacienții participă și ei direct la realizarea și menținerea acestor “minuni”!

 

Cât durează recuperarea și ce presupune?

 • La externare, vă voi oferi toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la pansamente, bandaje de compresie, la tubul de dren și garment (îmbrăcămintea de care aveți nevoie postoperatoriu).
 • Vă voi indica medicația corespunzătoare și vă voi informa în legătură cu controalele postoperatorii necesare.
 • Pentru menținerea rezultatelor bune ale operației este important să respectați acasă toate indicațiile pe care vi le voi da!

 

Când apar rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile imediat, însă aspectul final va fi pe deplin observabil după câteva luni. Pielea se va îmbunăți ca aspect și senzație la atingere. Cicatricele se vor atenua în timp.

 

Rezultate operației sunt pe viață?

Efectele procedurii sunt unele de durată dacă veți menține o greutate stabilă și dacă veți face sport, chiar dacă odata cu vârsta este posibil să apară o oarecare lipsă de fermitate.

 

Rețineți!

 • Liftingul de coapse este o intervenție care poate necesita o operație de revizuire.
 • Vă voi explica procedura în detaliu, astfel încât să puneți în balanță atât beneficiile cât și riscurile deoarece decizia de a avea o astfel de operație este strict personală.
 • Intervenția se face sub anestezie generală, iar incizia poate fi de-a lungul coapsei interne, pe linia chilotului sau cu o continuare pe șold, pentru liftingul coapsei externe. Deși e concepută să fie ascunsă de haine, ea poate fi totuși extensivă, deci vizibilă.