Întrebări Frecvente

Tarifele includ costul anesteziei, costurile spitalizării (dacă aceasta este necesară), testele medicale aferente procedurii pe care o suportați, îmbrăcămintea postoperatorie (dacă e e vorba de o intervenție chirurgicală), onorariul medicilor și al întregului personal medical implicat în reușita intervenției dumneavoastră.

Pentru a-mi face o cât mai bună idee despre ce vă doriți este nevoie să parcurgem împreună mai multe etape în care e util să fiți pregătiți să răspundeți la următoarele întrebări:

  • Care este scopul intervenției pe care o doriți?
  • Istoricul dumneavoastră medical. E nevoie să știu inclusiv dacă aveți alergii și dacă sunteți sub tratament medical și din ce motiv?
  • Ce suplimente alimentare luați? Ce vitamine și tratamente naturiste (din plante) luați? Consumați alcool (în ce cantitate)? Fumați? Luați droguri?
  • Ce alte intervenții chirurgicale ați mai avut de-a lungul vieții? Cum au decurs, au fost probleme?

Toate aceste informații  îmi sunt necesare pentru a vă evalua starea de sănătate și a identifica orice afecțiuni preexistente care ar putea constitui un risc operator, pentru a-l gestiona corespunzător.

După evaluarea stării de sănătate, vă voi face fotografii pentru fișa medicală.

Dacă intervenția dumneavoastră presupune evaluarea unor părți ale corpului care în mod normal sunt acoperite de haine, va fi nevoie să vă dezbrăcați pentru evaluare și fotografii (pre sau postoperatoriu). Toate informațiile din fișa dumneavoastră, inclusiv fotografiile, sunt confidențiale.

De asemenea, vom discuta despre opțiunile pe care le aveți ținând cont de particularitățile corpului dumneavoastră care este unic. Totodată vom discuta în detaliu  despre rezultatele pe care vi le doriți.

E important să știți că frica și anxietatea de dinaintea unei intervenții sunt firești, indiferent de nerăbdarea cu care așteptați rezultatele visate. Nu este benefic să vă învinovățiți sau rușinați că aveți emoții. Încercați să vă acceptați emoțiile ca fiind naturale. Una dintre cele mai bune metode de gestionare a fricii și anxietății este să le exprimați în cuvinte. Sunt medicul dumneavoastră chirurg, este în regulă să îmi comunicați direct ce gândiți, ce vă imaginați și ce simțiți.

Pentru pregătirea unei intervenții chirurgicale reușite veți avea de făcut:

  • teste medicale de laborator
  • EKC (electrocardiogramă)
  • alte teste în funcție de nevoile dumneavoastră (ex: ecografia mamară)

Dacă nu sunteți arondat unei instituții medicale, veți fi ajutat cu recoltarea și programarea tuturor acestor teste.

Dacă sunteți fumător/fumătoare, e nevoie să întrerupeți fumatul cu o lună înainte de intervenția chirurgicală și să nu fumați o lună sau două după operație, în funcție de natura intervenției dumneavoastră.

Nu luați aspirină, antiinflamatorii și orice alte medicamente sau suplimente care cresc sângerarea. Dacă aveți dubii asupra acestora, nu ezitați să mă întrebați pe mine și/sau pe orice alt medic care vă are în evidență. Anumite medicamente se pot administra, pentru altele, dozele se pot ajusta.

Intervenția va avea loc într-o clinică sau un spital acreditat. Aranjați transportul la și de la clinică.

Aranjați ca cineva (familie, prieteni) să stea cu dumneavoastră în prima zi, cel puțin. Dacă aveți copii mici, rugați pe cineva să vă asiste în primele 10 zile.

Dorești o programare?

Sună acum la +40 744 379 903 sau programează-te online.